December 25, 2010

Slow Computer Fix - How to Regain Faster Computer Speed Quickly

we all expect our computers to slow down as we add programs and files to it. There are several things that you can do to keep your computer running at peak performance. .

#1 The first thing that you can do is remove any unused programs. These programs take up valuable space on your computer. Computers that are like this will run more slowly. To remove unwanted programs, go to start and then go to control panel. Then choose add and remove to uninstall your old programs. The same goes for old and unused files. Delete old and unused files. Empty your computer's trash can as well.

#2 Run disk cleanup. This is a utility that comes with your pc. This utility will clean your computer from old and useless temporary files. To use disk cleanup follow these steps. Start by clicking on the 'My Computer' icon, then select the 'Properties' tab. Choose the 'Disk Cleanup'. Let the utility scan and clean up your computer to free up space.

#3 The third thing that you can do is use the disk defragmenter. The disk defragmenter will optimize your computer by moving files that are scattered around the hard drive. This can slow your computer down as it works to sort out fragmented files. This process can take a long time so it's best to set it up to run at a time when you won't be using your computer, say over night. This should be something that you do from time to time for a slow computer fix.

#4 Check through your services and start-up programs. Turn off any of these that you don't need. To do this, go to 'Start' and then click on 'Control Panel'. Then go to the 'Programs' tab, then click 'Change Startup programs. Read through the list of programs and click disable or remove next to the programs that you don't want to start automatically when your computer starts. If you are not sure how to do this use a system and registry scanner to do this for you.

If you follow these steps, you will keep your computer running and in good condition. Regular computer maintenance is a key thing that you can do to keep your computer running fast. All of these tips are things that you can do for a slow computer fix.

freeware that can give some help.

pc health advisor

defragment

ccleaner

November 15, 2010

What Do Sugar Gliders Eat? - Understanding Sugar Gliders' Dietary Needs

Understanding sugar gliders' dietary needs is the most important part of caring for sugar gliders as pets. Unlike the regular pets (cats and dogs), you need to understand the exotic nature of these little ones. Not feeding them properly will shorten their life span that should have been more than 10 to 15 years.

Sugar gliders are omnivores (eat both plants and animals). In their natural habitat, these cute ones hunt for any available insects and arachnids. Hence, these critters are often referred as insectivores.

Unlike the variable cat and dog food products, you would not be able to find commercial food products for sugar gliders in any stores. Even if you buy one from a specialized store, you cannot rely on it as a healthy diet. A sugar gliders' diet need to involve the following elements:

  • Fruits and vegetables: They can be served fresh or frozen, but it is highly recommended that you serve them fresh. Canned products are to be avoided at all times since any contents and preservatives in them can potentially harm your little ones. Fresh fruits and vegetables need to be cut/chopped into small bite sized pieces in order to prevent these cute ones from easily choking. If you have to serve frozen ones, you need to thaw them first. Then microwaving/heating them needs to be done few hours before you serve them.
  • Protein: This comes in different varieties. You can get processed insects from a specialized store and feed your cute ones a gut load. Avoid feeding them wild insects found around the house or your yard for they may contain parasites or pesticides. You can feed them regular source of protein like boiled eggs, chicken, and yogurt. When preparing any of these, watch for fat content since excesses of fat can ruin the health of your little ones.
  • Calcium: More likely, it is already part of fruits, vegetables, and protein. You can add vitamins and supplements, which are highly recommended, to enrich this very important element. You still need to be careful not to overdose on vitamins when mixing them in a diet. Calcium in a healthy diet needs to be proportionately higher than phosphorus, exactly 2:1 ratio. Providing consistent diet with this ratio will prevent your cute ones from developing hind-leg paralysis and any other bone disease.

Preparing a well balanced sugar gliders' diet may seem challenging and complicated. It is actually like fixing a person's nutritious food, except that a person more likely would not consume insects. Just like a healthy conscious person, you get to control what your little ones would eat. You may sometimes feed your cute ones some treats and experiment with their diet. As long as you provide consistent diet with important elements above, your sugar gliders will stay healthier and will live longer.

Currently, there are different types of diets developed out there for these cute ones. Whichever diet you want to implement, you need to make sure that it contains the important elements for a healthy sugar gliders' diet. There is also a list of safe fruits and vegetables that can be fed to your cute ones, although this list is not conclusive. Feeding Sugar Gliders at Home will give you some advice, tips, and recommendation on how to prepare a well balanced sugar gliders' diet.

by Gani T, EzineArticles.com


ok..FYI i have 2 blogs..hehe..click here

October 13, 2010

final..:)

hehe..ni maybe last post..
nk brhnti jd seorg blogger..
aku akui, aku cam xlayak je..hehe..
blogwalking pun xde sape nak singgah..
sadisnye...

sob..sob..
kalu blog tu pemes..
xyah blogwalkng pun xpe..
mmg ade pngunjung setia..

aku buat dulu pon sbb nak isi mase lapang..
maybe skg aku da xlapang kot..

facebook pun bosang..
men pun sbb ade MW..
kalu x xdenye acc fb..
mw tagged xbes..
tu yg wat acc fb.
lol
komen sntiasa ada..
sob.sob..lol.
pheww..
cow cincau..
nak wat asemen.

October 9, 2010

hari last...

tak de pasal aku upload map..hehe


hari ni.. hari last aku kat
company aku practical..
majoriti engineer yang keje kat situ adalah
chinese...lol

segan nak mapuh aku..
tak penah aku di kelilingi ngn bangsa lain
dalam sesuatu tmpt...
sape2 yg pnah rse tu ptot besyukur..hehehe
tp aku cbe seswaikan diri jgak ngn keadaan..
kalu tak camne mau keje..

yang xleh blahnye time posela...
pergh...
pagi2 ade bau petai..
ape kejadahnye cina mkn petai...
ssh wo nak nmpk cina mkn bnde2 cmni..
upe2nye ade chinese girl duk mkn ns lmak petai..
perghh...
aku akui..petai aku sukerrr!
tapi..
nape die kn dal opis!
ekon dol...lemasss..lemasss!!

dipendekan cite..
aku wat pektikel report 74 pages
gne printr opis..full kaler..yang PENTING ianya FREE
sblom jumaat lak mengkedarah ayam KFC
msuk dalam prot..
ape yg pnting??
FREE..

GUD BAI shAH alAM..
SEE YOU LATER IN ma DREAm..

p/s jalan byk lobang...duit ak mlyang 160 tuka tyr
mmber aku lak 500..T________T


October 8, 2010

peri tak berbahasa:D

gambo tah pape...

Sepandai-pandai lalat terbang akhirnya ke taik jugak dia hinggap
Maknernyer : Orang kalau dah perokok tu...kalau dia berenti....
akhirnya dia gerenti start balik punyer....

Sepandai-pandai tupai melompat, tak pernah masok ke sukan komangwel jugak..
Maknernyee : Jangan macam bagus....pasal yg macam bagus tu selalunya tak bagus

biar putih tulang jgn putih muker
maknernyee : Kalau surat beranak dah letak orang Melayu jgn eksen nak jadi mat salleh plak

Biar "hitam" tulang jgn "putih" muker
Maknernyee : Kalau surat beranak dah kata hitam jgn eksen nak jadi putih plak......be proud of what you are
kan kan kan..

Seperti mencurah air ke jamban comel yng tersumbat
Maknernyer : Kalau dah beribu kali flush itu bender tak mu clear jugak....
.pergi panggil plumber lah.....or....kacau sampai hancur and try flushing again,
another way is to kutip satu-satu dan buang tempat lain.

kalau tidak ader angin masakan satu LRT boleh bau busuk
Maknernyer: Kentotlah buduhh!

Seperti kacang luperkan tangan
Maknernyer : Orang yg tak sedar diri....wat2 lupe..kalu
xde bantuan sape2 camne nak bjye..
kau bole sevaif sndri ke??

Ader udang di sebalik mee udang
Maknernyer : Jgn sangka yg duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang....
check betul-betul...............insafla...

Biar mati anak jgn mati pucuk
Maknernyer : Kalau dah mati pucuk camner nak dapat anak?

Sudah jatuh ditimpa piano
Maknernyer : Nasib malang yg tak beragak langsung.

i tot hot hot till ivening..but rain cat n dok till infinite..lul
:'(

September 19, 2010

Hutan Belantara



Aku maleewww~
fail dalam bab² game jnis ni..
tah pape je aku tgk..

biri-biri aku lak hilang tah kemana..
aku cari xjmpe..*disebalik pokok

ade sape² leh tlg aku !
T.T

September 14, 2010

rase cam malu jek ^^,

wahai anak-anak sekalian..
aku rase malu lak hari ini..
haha..

malu dia lain macam..
tak dapat nak diceritekan dan digambarkan..
erm, kalu kawan² sekolah aku..memang dorang
tahu aku ni seorang yang PEMALU.

malu pada segala²nya..
hahaha..

mase form 5 aku rase paling malu sekali..
sampai telinge pun leh nampak merah..
panas jek rase..

tapi..
tu malu lain..
hari ini malu dia lain lak..
adehh..^^,

tetibe je perasaan malu yang semacam tu timbul..
hahaha..
*asal aku gelak nie..


September 6, 2010

i am so wori!

semenjak balik dr seksyen 17
pada malam itu..
fikiran aku sentiasa bercelaru..

mandi xbasah..tidur xlena*..
makan siang xkenyang..
ish....apakah aku sudah gila..

dalam satu hari..
mesti aku tengok bende tu 4-5 kali..
adodoi...

BIMBANG yang AMAT!!!
kalu bende tu takde..
seperti sudah tidak bermakna lagi
aku hidup dalam bulan ni..

bulan yang seterusnye
aku hidup balikla..
*bukan mati ke liang lahad tu..
tp mati jiweee...asih...



September 4, 2010

Balek Kapong.....!

home cuit home~

owh yeah..isnin ni aku balek kampung..
mood: happy !

doakan aku selamat sampai yek..^^,
kalu kire aku cuti 3 hari je..
hehehe..

tapi aku mintak cuti sampai 1 minggu...
gile r....
hehehhe...
abes elaun aku =..="

nak jumpe anak sedare aku...
rindu ouh..
nak beli baju raye sekali,..
hahha
dah 2 thun xbeli pape..
^^,

wahhhh...
hehehehe...

wahhhhhh...
*teruje
taksub..
apakah....

September 3, 2010

Pantun Raye lagi...(ganu version)


stadium runtuh di gong badok,
mujurlah ade stadium lame,
beruntung beno budok²,
time nok raye lah deme suker.

selamat pulang anok perantauan,
slogan Mat Said di tepi jalan,
berhati²lah bowok kenderaan,
igt etek org tersayang.

tengok budok reboh golek,
galok sakan naik beskal,
main ngecun molek²,
jangan sampai masuk spital.

nok kate comel dop comel mane,
konon persiapan untuk raye,
rambu kuning kain beloh kat pehe,
lek² macam tupai gileRRR.

mung hok jatang pun supe tu le,
rantai tekok gelang kat tangang,
mane hilang budaye kite,
org tue tgk berat nanag.

dari Besut samapai KEMAMAN,
singgoh beto dekat MaRAng,
meh ah bermaaf-maafan,
kalu dok kekgi benci di org.

masjid Kristal dulu .....
owh aku xdapat nak sambung,

selamat hari rayer !
maaf zahir dan batin..
andai ade silap dan salah..
tapi mustahil ah xde silapkan...dah2..
stop!
haha..

August 31, 2010

Reapers 林邓 Quince (Reaper Quince)

terkejut aku...
petang² hari kemerdekan.
.
tgk ke profile mangkok ni..
wall dia penuh ngn kutukan ke atas orang Melayu..

aku dapat tahu ni pun dari kawan mafia wars..
suh attack dia ramai²...hhaha
report pun sudah..
sape2 yang main mafia tu leh je attck dia..
switch profile..tadaa..

sape2 yang rse nak
report die ..
bole je.....

August 28, 2010

This is so cute (=

siot uduhnye contengan aku..haha


mak cik ni kawan mafia wars aku..hehe
die suka sgt vc nie..
pencinta kucing..
aku pon suke kucing..
 
dia siap msj aku kat fb..
"what a nice video...
so cute..LOL"

dia danke schon kat aku..
aku lak danke kat cik Mirafiqa..=)
sbb aku amek dr dia..heheh..maceh!

ade lagi kat wall aku tuh..
hehe..
papai~

 


August 21, 2010

Pantun Raya..:D gedikk..


Assalamulaikum..
dah lame aku xpost entry baru..
xde idea ke?
malas?
xtahula..haha
tapi kali tetibe je nak post pasal raya..
adakah aku tak sabar nak raya?
aku pose cukup ke?
tu hanya aku dan Allah saje yang tahu..hehe..
sini aku nak habaq mai cket na..
aku nak share pantu RAYA!
ahaha..:D

nah ni pantunye..

Kelantan...

Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
Kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita


Terengganu.. .

Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile


Pahang...

Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin


Johor...

Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite tak suke
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie


Melaka...

Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok


N. Sembilan...

Masak lomak cili api
Campo dongan! daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri

(org kolumpo jgn kocik ati!!)


Selangor/K.Lumpur. ..


Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu


Perak...

Gulai tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupai
Pandu hemat ingat kampong
Asal teman selamat sampai


Kedah...

Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau


Penang...

Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepas raya usah dok triak
Kalu ceti mai ikut dapoq


Perlis...

Padang besaq kecik aja
Tempat siam lalu lalang
Hari raya kita berbelanja
jangan sampai menambah hutang!


p/s aku suke ayam tu..my ayammm..:D
kat situ ada ayat basmalah.....
khat Melayu.

August 12, 2010

wallpaper hot!

greeting foes hahaha.
pernah rase lappy hang??
toksah nak tipu lah aku kalu korang
kate tak pernah hang..haha
cam-cam stail hang ade..ade yang biase..
ade sampi kua sperti dalam gambar ni..

sebelum aku practical dulu
aku letakla pic ni sebagai wallpaper.
dengan icon2 aku hide...sejibik dah cam hang...hikhik.

situasi 1

F : oi L..pehal pc kau neh..kau xnak restart ke??

(sw pc aku duk keluar lagu lady gaga)

L : owh...tak nakla aku..aku malas restart nanti org2 cam kau nak gune pc aku..

(pesal dak ni..xdengar ke lagu kua dr sw aku tu..hang pun leh kua lagu ker..abes2 bunyi kua pun...brbbbrrrr...teekkkkk.camtula kot)

F pun kuala dari bilik aku..



situasi 2

S : L ........................... kau ade cite tak??aku nak sedut neh..
(gelabah aku tutup file folder)*lagu xsempat tutup.

L : ade...banyak...tapi...

S : laaa....ko x restat nape...hang tuh!

aku senyap je..sambil men2 ngn cursor mouse..hahaha

tapi last2 kantoi gak..
si F tu duk makan dalam bilik aku..
die duk perhati ke pc aku..
perghhhhh...c***i...^%&#% ko L
TIPU AKU SIOT..
ape lak..aku xckap pun yg pc aku rosak.
siap lagu lg kot yang kua..hahahha


p/s sw- subwoofer
kalu korang nak prank member² klikla gambar tu...save image..hikhik

July 30, 2010

oh brader...



hehehe..aku nak story ckit nie..
aku xtau aku dengar sari sape..
ke diri aku sendiri yang tak alami..
I repeat..tak alami..
jangan ingat aku yang alami
kalu tak aku selam kau sambil menyelam.
hahaha..
:">

satu hari ketika dalam perjalanan balik dari Nilai, Z singgah sekejap di ALAMANDA...
ada sesuatu untuk Z beli...bile Z sedang mencari barang dibeli, tiba² perut
Z terasa memulas...NAH apelagi Z pun terus bergegas ke tandas yang terdekat...masuk saja ketandas
Z tengok ada 3 bilik air..Bilik air yang di tengah bertutup, jadi Z pegi yang
disebelahnya...baru saja Z duduk, Z dengar orang dari sebelah bersuara~

L : “haaaaa, camna sekarang ?”

tah macamana untuk tidak menghampakan orang, akhirnya Z balas juga,

Z : “ok gak ler”

kemudian suara tu bertanya lagi,

L : “kau nak gi mana ni??”

iskk… Z mula rasa musykil… tapi Z balas,

Z : “aku nak balik, singgah sini nak beli barang sikit”

lepas suara tu bertanya lagi,

L : “bila kau nak gerak ni??”

Z selamba jer kata~

Z : “lepas aku sudah ni..habis beli aku chow la”.

Kemudian aku terdengar lagi suara org sebelah tu berkate

L : “hei,..ku call kau balik lepas ni, tiap kali aku tanya soalan kat kau, BRADER bodo sebelah aku ni asyik jawap jer!!!

p/s agak² kamu sume nak jawab tak soalan2 bile berade situasi seperti ini?

>.<"

July 25, 2010

what-what?!

hey you...
yeah you...
not you...you bloody fool..
the other one..
yeah..yeah you..
beside her..
omg...
not you!
you right there..
yes you..
do you like me??

hey..hey you!
the one who read this..
do you think that boy will get that girl?

July 23, 2010

orang gilak...hehehe

sori yekk..jerat maut..
wakakkaka



hahahahhaha.....>.<"



July 22, 2010

kisah benar...


kisah ini benar-benar tak terjadi padaku sewaktu aku kanak-kanak dahulu. Ayah aku suka memberi amaran padaku dengan menjeling garang jika aku membuat sesuatu yang tidak disukainya. Contohnya..jika ke kedai..kalau aku mengambil gula-gula, dia akan menjeling padaku bermakna aku disuruh letakkan semula gula-gula itu ke tempatnya semula..

Suatu hari,aku mengikut ayah ke surau untuk solat maghrib.ketika sedang rukuk, aku melihat kain pelikat tok imam tersepit di celah punggungnya. Aku yang ‘konon’nya ingin membantu,terus menarik kain yang tersepit itu. Ayahku yang sedang solat terus memberi jelingannya padaku. Aku pun faham maksudnya itu,lalu terus memasukkan semula kain pelikat tok imam itu semula ke celah punggung tok imam tadi...

apalagi,melatah lah tok imam tadi. Habis satu jemaah batal solat mereka kerana turut terkejut dengan latahan tok imam tadi. Ayahku yang bermuka merah padam menahan malu dan marah mengheret aku balik ke rumah. Malam tu..berbirat punggung aku dirotannya...

p/s jangan memandai nak masukkan kain ke celah punggung tok imam..

jangan..jangan...>.<"

July 19, 2010

emotions

who said dat u can't show ur madness



how to show negative emotions?
”sometimes we can not avoid to show negative emotions..although we had to show 'bad' emotion, but negative effects can be reduced if the "cooling system" working properly and take into consideration the environment if shwing the negative feelings~
i. do not be too dramatic.
ii. do not wait until it becomes severe.
iii. "sengkek"kan interactions
iv. do not blame others or make people feel guilty.
v. say what thou feel.
vi. ask what other people feel.
vii. give way to keep water interface (air muke..water face ke?ke watermark)
(e.g: maybela i misunderstood u..but i know ur purpose is good =) )>




p/s xpaham tye jela..broken english..sebab suke makanan melayu*koya~^^"
sometimes human like to see the negative side than positive one to other.
ye know dat~

haaaccuuu!!
alhamdulillah..
yarhamukallah..

July 18, 2010

sesat...


hari-hari aku sesat..
semalam sesat..hari ini pun sesat..
pening aku jalan kat shah alam nie..

semalam pergi seksyen 7 jumpe member2 lame dari uitm dungun...
alang2 jumpe cik sekali..
aku jumpe member lame tu sebab nak sedut cerita.

1st time aku pergi sendiri naik motor g seksyen7
biase menumpang je keje..
sanggup aku pinjam motor mmbr...lagipun die ade seminar..
aku hantar die dan aku amek die..
kalu x die nak tinggal kat foxboro tu je.
erm,jalan nak pergi s.7 tu xde masalah..xsesat..
tapi bile nak balik tu..aishhh

siap ak tawaf roundbout 3x...
semate2 nak fikir jalan...
tp aku ade gak perasan 1buah motor pusing gak(2x je)..
aku masuk lorong ni silap..uturn..
masuk situ silap..lawan arah
masuk jalan tu...$%*&...@!$^%..=.="

hari ni pulak g ambil mmber yang aku
pinjam motor tu kat bukit jelutong..sesat gek..
patut lalu bawah flyover aku selambe dan yakin naik flyover..jem~
eh..ni cam nak g seksyen7..pusing2..aish...ni nak p klang!!OMG..

mesejla mmber aku tu..
owh..ok²..1st roundbout amek 3 ek..
aku balik start dari mule,,,wakakaka..
abes kilang aku lalu..kilang gulenye..
adoi..merepek aku ari ni..
nak demam dah..mandi ujan tadi..
huu~~~~~~~

ok lah..bye..
assalamualaikum..

July 17, 2010

Lembut edition

cantiks jugakkan...ahem2..
bukan aweks tuh
myvi LE la..
padoi..
pinky winky...cherry!
memang feminin sekali..
apo tak nye
siap ade cermin mekap..
eh sume kete adekan..dah tu??!
haaa...die tambah lgi satu cermin kat driverla~

kete ni memang ade automatik je..
so gegurl..dun wori..

tapi lagi elok nanti tukar seat recaro..
pasang brek brembo..tambah sound system..
fuel injection..
kasi tune ckit head cylinder
letak supercharge ke..cam turbo...tp xde lag..
hah camshaft kasi tukar abes!
letak forged piston..
sunspension pun pnting..
pki r koni ke..spex ke ventura ke..haha
satu lagi
jangan lowered sesuke ati je..
igt jalan malaysia xde kawah ke
eh pesal cam nak modify race je


harge terkini LE ni
RM 48,100 -> solid
RM48.500 -> metallic
wah murah je tu..=.="
pkai aaa....bleh r..*nmpk x lidah?haha

p/s sah2 senang jadi target perompak..




July 10, 2010

hebak Malaysia!

jangan percayakan sutun ini..
khurafat...
semalam berita tv 3 lak kua
ramalan burung ...aduss.
burung tu sokong belanda..wkwkw
paul sokong spain.

bunguk gak sutun nie..ade ptut skg
spain time lawan jemeng!
dang!

yang ni lak sokong Malaysia...hohoh
hebak..hebak...


July 4, 2010

Animal and Feelings


He stood beside her, saddened of her death.
Finally aware she would never return to him, he stood beside her body
with sadness and sorrow.

Millions of people cried after seeing these photos
in America, Europe, Australia , Philippines and even India .
The photographer sold these pictures for a nominal fee to the most
famous newspaper in France . All copies of that edition were
sold out on the day these pictures were published.

Many people think animals don't have thoughts or feelings.
You have just witnessed love and sorrow felt by God's creature

July 2, 2010

hello!

assalamualaikum...
wah arini sudah msuk 2mggu in plant training..hehehe
br kje smggu da dpt elaun kje hoho..
ciput je sbb elaun smggu.
bersyukur jela..sebab aku agak kering skrg..
byr sewela..berukben..dekstop aku wat hal..adeh.

haa..msuk ari k-3 aku da msuk site tau..bes gak r..
leh sembang ngan GPS..heheh
pagi ptg aje ak da g h.selangor,gombak n klang..
duit no wori..leh claim..hahah
eh kalu aku prac kat petronas brpela aku dpt agknye..kui3

haa..ni bukan nak bnuh dri tau..ni la site kteorg kne g
ni yang rndh pye..tp ade lg tggi dari ni..adoi..

..gambar ni ak amek dkt site..tersadai..xle blah ngn ayt die

wahh hebat jge camera hp aku.kihkih..

ni real pye..on da spot..tp xde sape yang endahkan tlg k,
pape k..aku je gedik



alang2...epi besday to ma sister!!yang kiri sekali..heheheh
moge panjang umur dimurahkan rezeki:)
siti salwani

tata~


June 23, 2010

wah..wah..

hurmm...
hurmmmmmmmmmmmmm

malas....
gudbai!

June 18, 2010

cam lame jek..


esok aku nak pindah
shah alam seksyen 26!!
woot..woot!

wish me luck for the in plant training..
dan doakan umur ku moge2 panjang..:)


June 9, 2010

friendly..hatred..

terime kasih pada cik yuni
kerna mengewardkan sya dengan awrd ini..
bertambah ferasan dibuatnye..
friendly ker??
ngee~



alang-alang tu i want to paste something..
bende ni aku jumpe dalam pc aku..
da lama kot..bertahun suda.
tp macam bes

Two Arabs boarded a shuttle out of Washington for New York. One sat in the window seat the other in the middle seat. Just before take-off a fat little Jewish guy got on and took the aisle seat next to the Arabs. He kicked off his shoes wiggled his toes and was settling in when the Arab in the window seat said "I think I'll go up and get a Coke." (Shuttle flights do not have cabin attendants but you probably knew that.) "No problem," said the Jew. "I'll get it for you."

While he was gone the Arab picked up the Jew's shoe and spit in it. The Jew brought back the coke when the other Arab said, "That looks good. Think I'll have one too." Again the Jew obligingly goes to fetch it and while he is gone the Arab picks up the other shoe and spits in it.

The Jew returns with the coke and they all sit back and enjoy the short flight. When the plane was landing the Jew slipped his feet into his shoes and knew immediately what had happened.
How long must this go on? he asked. This enmity between our peoples ...this hatred...your spitting in my shoes and me pissing in your Coke? "



June 6, 2010

penangan virus...hahahaha


ade akak dlam klas aku tu suh tgkkan pndrive die..
tapi aku rase betul² "tengok"
je yang aku mampu..
klik2 xle msuk2..
scan² xde virus..
3 jenis anitvirus da gune..

shhhuh..men jauh²
jgn jangkiti pc kesayangan aku neh!



FORMAT!!!

tp kene empunya badan dulu..ngee~






June 5, 2010

sekadar renungan bersama..


pinjam gambar..ngee~bes cite neh..hehe


Ini adalah sebahagian dari tanda² kecil kiamat..
hidup kita di dunia hanya sementara..
isilah mse dgn prkara² yg brfaedah diri,
msyrkat
mhupon ngra..blabla~
jika kita seorang muslim marila sama²
kita saling ingt-mengingati..



Penaklukan Baitulmaqdis


Dari Auf b Malik r.a katanya, “Rasulullah s.a.w. telah
bersabda: “Aku menghitung enam perkara menjelang Hari kiamat.
“Baginda menyebutkan salah satu diantaranya,
iaitu penaklukan Baitulmuqaddis.” (Sahih Bukhari)

Zina Terang-terangan Berleluasa

“Dan tinggallah manusia-manusia yang buruk,
yang sesuka hatinya melakukan persetubuhan seperti
keldai (di khalayak umum). Maka pada zaman mereka inilah
kiamat akan datang” (Sahih Muslim)

Alat-Alat Muzik Menjadi kebanggaan dan digila

Pada akhir zaman akan terjadi tanah runtuh,
rusuhan dan perubahan pada muka. Ada yang bertanya kepada Rasulullah “Wahai Rasulullah bila hal itu terjadi?” Baginda menjawab: “Apabila telah bermaharajalela muzik
(bunyi-bunyian) dan ramainya penyanyi-penyanyi wanita” ( HR Ibnu Majah)

Menghias Masjid dan Membanggakannya

“Diantara tanda-tanda telah dekatnya kiamat ialah manusia bermegah-megah dalam mendirikan masjid” ( H.R Nasai)

Munculnya kekejian, Memutuskan Persaudaraan dan Bersikap Buruk Dengan Jiran

“Tidak akan datang kiamat sehingga banyak perbuatan dan
perkataan keji, memutuskan hubungan silaturahim dan
bersikap yang buruk dengan jiran” (H.R Ahmad dan Hakim)


Mengucapkan salam Kepada Orang Yang Dikenali Sahaja

“Sesungguhnya di antara tanda-tanda telah dekatnya hari kiamat ialah manusia tidak mahu mengucapkan salam kepada orang lain kecuali yang dikenalinya sahaja.” (H.R Ahmad)

Ramai Wanita Berpakaian Tetapi hakikatnya telanjang

Diriwayatkan dari Abu Huraira r.a “Di antara tanda-tanda telah dekatnya
hari kiamat ialah akan muncul pakaian-pakaian
wanita dan apabila mereka memakainya keadaannya seperti telanjang”

☺Negara Arab menjadi Padang Rumput dan Sungai

“Tidak akan datang hari kiamat sehingga negeri Arab kembali menjadi padang rumput dan sungai-sungai.” (Sahih Muslim)

p/s~ semua ni sudah berada di depan mate kita..same ada kita endah x endah..tu je..
kadang-kadang aku pun bukan betol sangat..alim-alim kucing..tp aku sentiase cube berubah.

May 29, 2010

Gawat ='(

i see her but she sees past me..
i look in her eyes but she looks around me..
does she knows what i see when she stares through me?

i dont mind when u dont call anymore..
i dont mind when u're with ur other friends..
i dont mind when you dont text..
after all.. minding me was never a big deal to you..

forgives me.

May 28, 2010

~perbezaan.~

betul kate cegu aku..
anak popuan lagi cepat matang..
yeke?

tp cegu aku ada kate jugak..
popuan tak berfikir panjang
bila wat kputusan
betul ke?

cegu selalu pesan jangan
guris@tipu hati popuan
kalu tak kepercayaan mreka
semakin pudar
is dat true?

betul ke apa yang aku melalut nie?

hey..sy mohd adam danish!


nama saya rina mutia..♥

adik-adik ni umur sebaya je..
tapi si rina dah mula belaja membaca..
si adam lak??
malu uncle DIA...
ngee~


May 25, 2010

nak BALIK !!

waaa...da lame xblik..
sob2..nak balik
rindu umah dan org2 di dalamye..!

nanti abis sem sempat jumpe 2ari je
ma n abah adess..
than masuk practical..

rindu budak besi yang hyper!
ADAm dAnisH!

nak kacau orang baru..haha
sYaHmI!

nak rindu arnab dah tak boleh..
arnab pergi mnggalkan aku dulu..
(bukan wat sate yep)

amekla kau..ikang pon ikangla..

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
ma ♥ abah
moga selamat menunaikan ibadah umrah
bersma kakak n sepupu..



rindukan dia yang dulu..ngee~

May 16, 2010

macam-macam ada.^^"

pilih mana-mana yang
kau suka


wakakaka..terbaik!

bayangkan apa akan trjadi pada bntut
korg bila smpai kat tanah.

erk..cbe korg bayngkan bntut direbus

no komen..

kalu aku buat ni konfem dalam perut aku da..

haha..tu je..
aku letak sume..satu page penuh..
siap post baru t..kui3:)

May 15, 2010

doubtful doubt...uhhhh


when dog food is new and improved tasting, who tests it?

what is the speed of darkness? (absurd)

if the "black box" flight recorder is never damaged
during a plane crash,
why isn't the whole airplane
made out of that stuff? (very good thinking)

who copyrighted the copyright symbol?

can u cry under water?

do fish ever get thirsty?

if corn oil is made from corn,
and vegetable oil is made from vegetables,
then what is baby oil made from?lol

why is it called a "building" when it is already built?

hehehe??^^"
Related Posts with Thumbnails